Kenga ne jemi ndryshimi perpara

Posted by

Kemi ketu edhe nje hapsire kohe historike te popujve protobullgare qe na kane lene mjaft gjurme. Realisht ndjehet mungesa juaj. He decided that the easiest way was going there and asking around if any of the students knew her.

Uploader: Tora
Date Added: 8 April 2006
File Size: 27.65 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 50352
Price: Free* [*Free Regsitration Required]

Qavos dhe si Ndrysjimi. Te gjithe e dime qe mali ose kodra, jane ato qe rrihen nga era, deti, stuhite dhe te tjera si keto.

Per kohen e Borisit, kemi edhe dy vellezer Cirili e Metodit nga Selaniku si misionar bizantine qe ngarkohen me detyra kishtare e arsimore, per hartimin e alfabetit sllav dhe dy te tjere shenjtor orthodhokse sllave si Klementi dhe Nauni si nxenes te Cirilit e Metodit qe formuan alfabetin glagorik te sllaveve kurse keta te dy e quajten alfabet Cirilik per nder te Cirilit.

He wants to tell you a Tinder story from a couple of years ago. Diku midis rreshtave, D. Spjegimi i mbishkrimeve etruske — mesape, paune, venete etj. Eorditi erth dita, nga vjen drita eshte emri i perendeshes ilire te Drites ashtu sic ishte Apolloni tek helenet dhe ne kete zone ilire ka mjaft emertime jwmi lashta pagane por edhe kristiane qe lidhen me respektimin e kultit te Diellit dhe Drites.

Funny that the word Thyamis which represented a river in Epirus for thousands of years is Albanian even though Albanians were not anywhere near Epirus during the Middle Ages. Qyteti i Sesaretit qe permendet pa tjeter do te kishte mjaft elemente qe perbejne aktivitetin dhe jeten e nje qendre banimi te rendesishme.

Ketu fillon dhe mbaron diskutimi.

Kenga Ne Jemi Ndryshimi Perpara

Edhe Sella qyteti ne kembet e Dodones mund te gjendet ne rrenojat e shumta misterioze prane Suloves por te pa studjuara akoma dhe fusha e Selopise, e lopeve sipas mjaft te dhenave mund te jete fusha e Talarve, Taulanteve, Myzeqea ne antikitet. Ky Vrohot per mua eshte shkembi i Dragotit ne Dumre ne gryken e lumit kur vjen nga lugina e begatshme e Suloves ne te cilen sot dallohen qarte rrenoja te shumta objektesh te jetes ne kohet e vjetra por te pa studjuara, jo larg Devollit te poshtem ne Myzeqe.

Vendi qe ajo mori dhe ndertoi jeten u quajt per nder te saj Parthenia dhe populli Parthinas. Po keshtu dhe studjues te tjere japin kete mendim por ka dhe hipoteza te tjera nga studjues te ndryshem, per vendodhjen e ketij qyteti ne zonen e burimeve te ketij lumi. You know, some people say that it was already danced in ancient Mesopotamia by the Babylogrekos tribe.

Realisht ndjehet mungesa juaj.

Me vjen habi se si keta studjues sllave nuk e kane vene re emrin Barbullinje qe mbante lumi Devoll dhe qyteti mesjetar prane tij ne afersi te Karbunares se Lushnjes. The guys reflect on the crazy, jjemi year that was The day before she confirmed that she would definitely come, hurray!

Zllatacki studjues bullgar kete te dhene e mer per Cerrikun ne Gostime por ne fakt kjo nuk qendron. Aravantino studjues grek ne shekullin e XIX-te na jep te percaktuar dy Devolle, te madhin dhe te voglin diku ne verilindje te Korces. Keshtu sic u shnderruan emrat Eordit ne Dumre, Alban u sllavizuan ne formen Belesh edhe emra te tjere ilire si Daulia, Deboli ne perpraa sllav Barbull qe do te thote Diall ne gjuhen protobullgare.

Permendet qe ne shekullin e V-te para krishtit si nje qytet i taulanteve ne teritorin nga Durresi ne Vlore krahas Adries zona e Kryevidhit dhe Oidanti zona e grykes se Gradishtes. So, George, did you come? Well, as you can imagine, that next time she bailed on him again, for yet another reason. Por cdo te thote Erditi dhe nga cila gjuhe vjen kjo fjale dhe cila eshte etimologjia e saj.

Arnis Doci - Google+

Originally Posted by bimmy. Kurse po te marim kuptimin e emrit te pare Deboli, Depoli si qytet i Zotit, i Perendise se drites, si qytet i Diellit atehere justifikohet edhe emertimi sllav qe gjejme me vone ne formen Bozhigrad qytet i zotit qe mban nje fshat ne krahinen e Devolli te sotem Etimologjia e emrit Devoll sic e trajtuam eshte e kuptueshme por historia e ketij emri me cilen gjuhe lidhet, ku e ka nisjen se ka diskutime pa dyshim te ndryshme, krahas atyre shkencore gjenden edhe hipotezave ndryshiimi hedhura edhe mjaft vulgarizime.

Kamsi, andej nga mesi i viteve 70, prof. Kete emer ta kuptojme jo sic e kane mare te tjere studjues si grykat e Dibres kur dihet se ne ato konflikte luftrash norman e bizantin jane zhvilluar larg zonave te Dibres dhe se emri Diber eshte i mevonshem dhe nuk figuron as ne dekumentat e para te regjistrimit turk te vitit Emri Perlara perdoret ne Myzeqe me kuptimin plaka te keqija te serta por ne fakt ky eshte kuptimi i Djallit ne gjinine femrore, kete emer e mban edhe nje fshat prane Vlores ne formen Babice.

Po a e dini me konkretisht ku ndodhet kjo zone e njohur historike?

Join the growing community now!

Zona e Bubullimes ka patur fshatra te shumte qe ne kohet e vjetra, aty ndodhej Eskaj, Kadipashaj ketu ndodhet nje ndrysshimi i vjeter orthodhoks me vlera historikeImshta, Halilaj, Rrapeza e tjera.

He stared at her with a lost expression on his face, and she asked for the details of where he got the pictures from and who the person was that he talking about. Kuptohet qe Daullia e Vanarit prane Libofshes eshte qyteti antik Daulia qe permendin autoret e vjeter Tit Livi, Ptolemeu e tjere ne kohen e luftrave te romakeve ne sulmin ndaj taulanteve.

5 comments

  1. I can not take part now in discussion - there is no free time. I will be free - I will necessarily write that I think.

  2. In it something is. I thank you for the help in this question, I can too I can than to help that?

  3. I apologise, but, in my opinion, you are not right. I can prove it. Write to me in PM, we will communicate.

  4. I consider, that you are not right. Let's discuss it. Write to me in PM, we will talk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *